Blog

dottodot_5jaar_rect

5 years and counting
08/05/2021

Twee weken geleden kreeg ik via Linkedin verschillende berichten met felicitaties met mijn werkjubileum. Verdorie, dacht ik, dat klopt. Ik ben al 5 jaar bezig. Zoef! Time flies when you are having fun.

Toch even stil te staan bij de afgelegde weg...

 

lees meer
Puzzel_leggen_dottodot

De kick van de puzzel die past
20/11/2020

This week was a good week !

Een aantal eureka-momentjes meegemaakt deze week. Een groot YES-moment door de afronding en Go live van een digitaal bestelplatform. Een vreugdedansje bij de voorstelling van een ERP-oplossing waarmee de klant grote stappen vooruit kan zetten. En een klein geluksmomentje in een ander dossier met een doorbraak in inzicht & aanpak. 

lees meer
FEET_IN_MOTION_banner

Hoe blijf je een voetje voor?
03/10/2020

Het leven is aan de durvers. En Covid-19 deed daar nog een schepje bovenop.

Vele sectoren en ondernemingen staan onder druk. Organisaties moeten zichzelf heruitvinden en aanpassen aan de nieuwe realiteit. Ze worden verplicht vooruit te kijken om te zorgen dat ze een voetje voor blijven tov de concurrentie.

lees meer
farmfun_omslag

Administratieve treintjes op het juiste spoor zetten
06/07/2020

Enige tijd geleden kwam er een vraag binnen van Farm Fun uit Bocholt. Ze gingen uitbreiden en wensten hun organisatie en interne structuur hierop aan te passen. En of ik hiermee kon helpen. Graag zelfs !

lees meer
VOn_b

Alles begint met de juiste partnership !
24/05/2020

Een goede organisatie opzetten heeft weinig te maken met het werk van 1 iemand, maar alles met goed teamwork. Ken je sterktes en die van jouw medewerkers. Is er te weinig tijd of is de knowhow niet aanwezig, durf dan voorbij de eigen organisatiegrenzen kijken.

Vaak bestaat het winnende team uit een goede partnership met externe partners. Elk met hun eigen expertise.

lees meer
Krekelhof

Crisis wakkert creativiteit aan
25/04/2020

Corona laat niemand onberoerd. Niets is nog wat het lijkt. Alles ziet er anders uit.

Na een periode van berusting begint het bij vele ondernemers opnieuw te borrelen. Terug naar hoe het was, is uitgesloten. Beter om de realiteit te omarmen en oplossingen te zoeken : een andere aanpak, alles durven omdenken.

 

lees meer
help

Maak van uw software keuze, een BEWUSTE keuze!
09/02/2020

Een nieuwe software wordt maar al te vaak overhaast gekozen. Mede door gebrek aan tijd en vakkennis wordt de analyse-fase dikwijls overgeslagen. Een grondige analyse is nochtans onontbeerlijk om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken.

We denken dat het wel oké is en laten onze beslissing afhangen van info van buitenaf : 'Want de concullega werkt er toch ook mee' of 'In de demo zat alles wat we nodig hebben

 

lees meer
Teamify

Teamify : praktisch, to-the-point en Limburgs
10/01/2020

Als het goed is, is het goed. En dan mag dat gezegd worden. Vandaar een shout-out naar Datalink in Diepenbeek met de uitbouw van hun software Teamify.

Eindelijk een software, praktisch en to-the-point, die specifiek gericht is op het registreren en ordenen van alle bedrijfsprocedures en know-how. Geen theoretische opzet maar een dagelijkse gebruikstool voor het hele team. 

 

lees meer
schoenen

Chromage Vleminckx : van initiële vraag naar duurzame oplossing
07/12/2019

In het voorjaar kreeg ik een telefoontje van de klant Chromage Vleminckx in Hasselt. We hadden vorig jaar reeds een GDPR traject afgelegd en Kristine belde met de vraag of ik niet even kon langskomen. Ze had hulp nodig met de prijzen op haar website. 

 

lees meer
now

Stel niet langer uit : Actie !
20/11/2019

Zit je met een veranderingsproject in gedachte waarbij advies moet ingewonnen worden én wil je hiervoor de KMO portefeuille inschakelen? Dan graag even de oren spitsen !

 
lees meer
blocnote_breedbeeld

Papier of laptop?
13/10/2019

Ik haat schrijven en toch laat ik nieuwe blocnotes maken. Ik sta voor digitalisering en toch gebruik ik papier. Ik zoek orde en structuur en toch gaat dat eerst via ogenschijnlijke warrige notities.

Een vat vol tegenstellingen hoor ik velen al denk. Toch niet! Sta me toe om dit even toe te lichten.

lees meer
1_n_gsUWmoUQPsETa66Zgfiw

Loopt jouw interne organisatie op wieltjes?
18/09/2019

Heel vaak ligt de focus op sales en marketing. Maar hoe zit het met jouw interne organisatie? De operationele kant? Ook daar kruipt veel budget in en kan er dus ook veel verloren gaan. Loopt alles gesmeerd? Krijgt de operationele werking voldoende aandacht? Durf je berekenen wat de kost van inefficiëntie, miscommunicatie en dubbel werk is?

Hier alvast een aantal veelvoorkomende knelpunten met tips & tricks die de pijn kunnen verzachten.

lees meer
KMO_2

Vreugdedans bij dot to dot
06/09/2019

Het is officieel : dot to dot is vandaag geregistreerd dienstverlener voor KMO-portefeuille door het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Na een vlekkeloze audit is deze namiddag de registratie DV.A235655 en het certificaat in de mailbox aangekomen. 

lees meer
papier_hier

Papier hier !
25/08/2019

Iedereen heeft de mond vol over digitalisering maar je zou verschieten hoeveel organisaties nog steeds werken op basis van papier.

Denk eens even aan jouw eigen werkomgeving? Hoeveel papier komt er nog aan te pas? Waar worden nog lijsten afgedrukt om elders in te geven? Waar wordt er nog eerst geprint om dan pas aan het werk te gaan?  

lees meer
IT_architect

IT architect : the missing link !
14/08/2019

Het juiste ERP programma selecteren of een duurzame IT structuur opzetten is niet iedereen gegeven. Het vraagt veel onderzoek en veel tijd. En een beetje kennis ter zake is natuurlijk altijd handig :) Hieronder vind je alvast wat meer duiding over een aantal vaktermen en belangrijke aandachtspunten voor een goede IT structuur.

 

lees meer
105_vliegen_smaller

Hoe e-fulfilment de druk op je organisatie kan verlichten
31/07/2019

Alle begin is een beetje zottekes.

Ook dat van een blogger, die geen blogger is. Ik dus. Waarom er dan toch mee beginnen? Om uit te leggen waar ik met dot to dot voor sta, wat ik juist doe en waarom. Uitleg aan de hand van échte voorbeelden. To the point. Just the way I like it. En hopelijk jullie ook…

lees meer