169_alle_begin_landscape

Hoe e-fulfilment de druk op je organisatie kan verlichten
2019-07-31

Alle begin is een beetje zottekes.

Ook dat van een blogger, die geen blogger is. Ik dus. Waarom er dan toch mee beginnen? Om uit te leggen waar ik met dot to dot voor sta, wat ik juist doe en waarom. Uitleg aan de hand van échte voorbeelden. To the point. Just the way I like it. En hopelijk jullie ook…

Alles start met een gesprek

Vorig jaar kwam ik Cis tegen, de creatieve minister van zijn eigen Ministerie van Unieke Zaken. Op dat moment slaaf van het succes van zijn webshop. Op zoek naar oplossingen, maar tijd te kort in het hoofd en daarbuiten. Soms moet je durven springen en dus was mijn advies aan Cis : Uwe volgende stap is een afspraak met mij maken !

En zo geschiedde. Samen hebben we snel stappen genomen om de druk op de organisatie te verlichten.

E-fulfilment om de druk te verlichten

Stap 1 was het outsourcen van de logistiek. Mits een eigen marktonderzoek heb ik de mogelijke e-fulfilment partners in Vlaanderen in kaart gebracht, de nodige offertes opgevraagd, waar nodig een plaatsbezoek, om zo tot de juiste partner te komen voor het Ministerie. Die partner is Out2Send geworden, een klein maar sterk groeiend bedrijfje in Malle met meedenkers en een zaakvoerder die begrijpt wat het is om samen te werken en samen te groeien. Een perfecte match. A new partnership !

Binnen de maand was de stock overgeheveld, van etiketten en barcodes voorzien en de bestaande webshop gelinkt met de logistieke software. De webshopbestellingen lopen nu automatisch naar Out2Send die zorgt voor de dagelijkse verzendingen, retouren, transport en het stockbeheer. Kostbare tijd, véél tijd, die vrijkomt bij het Ministerie om nieuwigheden te creeëren, productie te optimaliseren, etc.

Work in progress

Sindsdien hebben we niet stilgezeten. We werken ondertussen aan het vervolg van het stappenplan, nl. de vernieuwing van de website én de opzet van een ERP systeem, om alles nog efficiënter te laten verlopen. Dit najaar gaan we daarvan zeker de vruchten plukken. Meer hierover in september. Keep you posted!

 

Alé hup, het staat live. Dus nu ben ik officieel een blogger… zottekes.

Kristien

 

P.S. Alle feedback, vragen en opbouwende kritiek zijn steeds welkom. Fire at will !

Met dank aan de mooie foto's van het Ministerie. Voor meer unieke verwenskaartjes -> klik hier

nieuwer →