van_less_paper_naar_paperless

Papier hier !
2019-08-25

Iedereen heeft de mond vol over digitalisering maar je zou verschieten hoeveel organisaties nog steeds werken op basis van papier.

Denk eens even aan jouw eigen werkomgeving? Hoeveel papier komt er nog aan te pas? Waar worden nog lijsten afgedrukt om elders in te geven? Waar wordt er nog eerst geprint om dan pas aan het werk te gaan?  

Paperless or less paper

Moet het dan echt helemaal zonder papier? Nee zeker niet. Papier is soms handig, maar vaak kan het ook anders (lees : efficiënter en sneller) door sommige processen te automatiseren of te digitaliseren.

Zinvol werk

En nee, dit wil NIET zeggen dat we de mens willen uitschakelen. Juist niet! Door bepaalde processen paperless te maken en efficiënter te werken, komt er tijd vrij. Kostbare tijd die door de werknemers op een zinvolle manier kan ingevuld worden : om de service op te krikken, om de sales te boosten, om de marketing te verbeteren, enz.

Scanning vervangt papieren pickbon

Een mooi voorbeeld van professionalisering is het magazijn van Groothandel Apotheken De Voorzorg. Daar werken ze sinds kort met scanning waardoor de foutenmarge gedaald is, alle artikelen 100% traceerbaar zijn, een betere opvolging mogelijk is en de werknemers flexibeler kunnen ingezet worden. Stappen vooruit op zovele vlakken door de digitalisering van 1 proces.

Service opdrachten en -bonnen via webapplicatie

Service- of leveropdrachten gaan dikwijls gepaard met een hoop papierwerk. Met een simpele smartphone en de juiste webapplicatie kan dit sterk vereenvoudigd worden : de klant ondertekent digitaal, de bevestiging wordt automatisch naar de klant gemaild en de back-office kan perfect volgen. Alles in 1 handeling. Zonder geschreven bonnen, moeilijk leesbare doordrukjes en verkreukelde kopietjes. En minder administratie voor de back-office. Tijdwinst en gebruiksgemak voor jouw klant en jouw werknemer ! Een win-win noemen ze dat.

Stap voor stap

Rome is niet in 1 dag gebouwd dus leg jezelf geen druk op en werk volgens de beschikbare middelen. Verandering vraagt tijd én geld. Er is tijd nodig om processen te veranderen, technieken te installeren en gebruikers hierin op te leiden. Stap voor stap, behapbaar voor werknemer én werkgever.

Hollebolle Gijs

Dus geef dat papier nu maar aan Hollebolle Gijs en laat ons samen kijken welke processen we efficiënter kunnen maken. Ik maak graag tijd voor een vrijblijvend gesprek

Tot binnenkort?

ouder nieuwer →