screen_shot_2019_09_20_at_11_33_41_am

Papier of laptop?
2019-10-13

Ik haat schrijven en toch laat ik nieuwe blocnotes maken. Ik sta voor digitalisering en toch gebruik ik papier. Ik zoek orde en structuur en toch gaat dat eerst via ogenschijnlijke warrige notities.

Een vat vol tegenstellingen hoor ik velen al denk. Toch niet! Sta me toe om dit even toe te lichten.

 
Bullet journal papier

Voor mijn analyses en gesprekken met klanten gebruikte ik tot voor kort altijd notitieboekjes. Vanaf heden zal dat met mijn eigen dot to dot blocnotes zijn. Dankzij het creatief talent van Nele van Shots&Stories werd dit in een mooi en trendy vorm gegoten, nl. het bullet journal papier. Perfect to connect all the dots !

 
Geen barrières maar echte verbinding !

Papier voor digitale Kristien?, was een van de eerste opmerkingen bij het zien van de blocnote. Het is een misvatting dat digitalisering alle papier uitsluit. Tijdens een gesprek verkies ik notities te nemen op papier ipv op een laptop. Een laptop zorgt voor een fysieke barrière tussen mezelf en de gesprekspartner. Eerlijk? Wie kijk er nu graag tegen dat scherm aan? Laat staan het vervelende getik van het toetsenbord. Pure afleiding.  Ik verkies dus een open vizier, oogcontact en een echte verbinding met de klant.

 
Eerst capteren, dan structuren

In een gesprek is het belangrijk om alle informatie goed te capteren. De vorm is op dat moment nog ondergeschikt. Het structureren van de verkregen info komt later wanneer er een overzicht is van alle informatie en het echte werk dus kan beginnen. 

 

Dus zie je me wat kribbelen en schema's maken op mijn bullet journal papier, niet panikeren :

Trust the process !

ouder nieuwer →