bewuste_keuze

Maak van uw software keuze, een BEWUSTE keuze!
2020-02-09

Een nieuwe software wordt maar al te vaak overhaast gekozen. Mede door gebrek aan tijd en vakkennis wordt de analyse-fase dikwijls overgeslagen. Een grondige analyse is nochtans onontbeerlijk om uiteindelijk de juiste keuze te kunnen maken.

We denken dat het wel oké is en laten onze beslissing afhangen van info van buitenaf : 'Want de concullega werkt er toch ook mee' of 'In de demo zat alles wat we nodig hebben

 

Voorbereidend werk :  analyse 

Alvorens een juiste oplossing te kunnen zoeken, moet er gekeken worden wat de juiste noden zijn? Welke functionaliteiten moeten er zeker inzitten? Welke zijn 'nice to have'? Wat met de IT benodigdheden? Welke bedrijfsprocessen zijn sector specifiek? Zijn er speciale vereisten? Wat brengt de toekomst?

Neem dus de tijd om die analyse te (laten) uitwerken. Het brengt ongetwijfeld op ! Mits de KMO portefeuille voor Advies kan er zelfs tot 30% gesubsidieerd worden. 

 

ERP* is niet heiligmakend

Laat je niet misleiden. Een software programma kan enkel de bedrijfsprocessen ondersteunen en faciliteren, niet fixen. Wanneer de bedrijfsprocessen niet helder zijn, gaat een ERP hier niets aan veranderen. Vaak leidt een software implementatie dan ook tot een aanpassing van één of meerdere bedrijfsprocessen. En zo hoort het ook! 

De processen en technologie smelten samen tot 1 geheel. 

 

Begeleiden van de eigenlijke implementatie

Een software integratie wordt meestal onderschat. Er is vooral tijd en focus nodig. Om te vermijden dat er extra druk komt te liggen bij de verantwoordelijken of het middle-management, is het raadzaam om het geheel te laten begeleiden. Zo blijft het overzicht ten allen tijde behouden en wordt de druk bij het eigen personeel niet onnodig opgedreven.

Een klant waar ik de analyse en het voortraject heb mogen faciliteren, zei me letterlijk :

'Achteraf gezien hadden we meer gebruik moeten maken van haar begeleiding. Het had ons meer tijd en minder stress opgeleverd.'

 

dot to dot at your service ! 

Zit je met vragen? Nieuwsgierig naar meer?

Neem hier contact op en dan maak ik graag tijd voor een vrijblijvend gesprek.

 

* Entreprise Resource Planning

ouder nieuwer →